Wednesday, April 25, 2012

Ramai dah kawen kengkawan aku ni rupenya

Assalamualaikum :)

Disebabkan sifat yang tidak tenang semenjak dua menjak ni juga sifat tak senang duduk sebab result nak keluar Jumaat ni. aku deactive twitter. timeline memanjang nak cakap pasal berdebar result Jumaat ni. annoying okay. lagilah berdebar eden punya jantung kau tau. Dengan itu aku mengambil keputusan yang agak bijak dengan tak nak online duapulohempatjam. haaa. 

dan sekarang semua channel tv aku hafal dari pagi sampai ke malam.tunggu tv tu nak meletop je lagi.heee. lepastu hari tu pergi kedai buku supaya tahap kebosanan aku tidaklah sampai ketahap menjadi 'gila'. ye la. tak nak online katanya. haha. cis. beli buku banyak-banyak. gaya macam ulat buku la konon. tapi aku memang suka membaca pun. haha. stop it Ain.

Disebabkan hari-hari duk asyik kene bebel blablablabla dengan mama suruh belajar masak. belajar masak. belajar buat kek. belajar buat kuih.mama kata nanti susah kalau dah kawin tak reti masak. tak reti buat kek dan seangkatan dengannya.nanti mak mentua tak sayang.haa. baiklah mama. aku tension sikit bila duk cakap pasal kawen ni. mulalah aku rasa nak buat rumah kat atas awan. haaa.

elergik la cakap kawen kawen kawen. lama lagi lah. umur baru nak 20 tahun. panjang lagi perjalanan. biar habis sampai degree lepastu dapat kerje. lepastu capai impian . kumpul aset . baru duk fikir kawen kawen ni. calon pon tarak la. haa. 

so dengan semangatnya tak nak mama duk bising pasal kawen.mak mentua tak sayang and blablabla aku search resepi-resepi  kek kat internet . pergi supermaket beli bahan-bahan buat sensorang. haa. tadi dah jadi dah cupcakes coklat. hehe. ya..mama anak mama ni tercabar okeh. erghh. aku tengok jugak mama aku tersenyum lepas kek tu agak menjadi. haa. macam gembira betul. aku lagilah gembira sebab adik aku dak si Zaris tu ngap sampai habis licin tarak tinggal habuk pon hah. yeah ! 

lepasni nak cuba buat benda lain pulak. eh. aku tak taula apasal yang rajin sangat duk salin balik resepi kat buku nota. ye note book penuh dengan macam - macam resepi. padahal print boleh je kot. haha. jimat kertas A4. ngeee. 

tadi teronline facebook ('ter' konon. haa.) lepastu tengok rupa-rupanya kengkawan sekolah rendah aku ramai duk kawen dah baru - baru ni. ni lah akibat jarang balik rumah. nak jadi student harapan la konon duk kampus. tak pun duk lepak somban rumah auntie aku. sampai kawan sendiri kawen pon bulan february tadi la ni baru aku duk perasan. haha. what a life la Ain oi. 

tapi tak sangka. cepat jodoh mereka-mereka itu. Tahniah ye korang. wuwu. Aku tumpang gembira . haa. lepasni lagilah duk kencang nenek aku cakap hal kawen. biarkan. biarkan. tak yah gelabah nek. jodoh tak ke mana. nanti dia datang sendiri. haha.


p/s : nampaknya ada family yang nak buat kenduri kawen hujung minggu ni. nak bagi alasan ape tak nak pergi. haa. nanti mulalah duk tanya macam-macam .eh anak siapa ni ? dah besar dah . tak lama lagi dapatlah menantu ni. cantik je orangya ni. mesti dah 'ada' ni..(tisan merah tu tambah sikit.hehe). tapi tu lah hakikat bila   nampak anak dara yang umur dah 20 tahun macam aku ni .dan soala yang sama aku terima bila attend kenduri - kenduri ni.  *_^ .

p/s : teringat ada auntie dari Brunei tu nak bawak aku balik Brunei nak jadikan aku menantu sebab dia kata dia suka sangat tengok aku.haha.yang aku pulak duk asyik tersengih macam kerang wangi lepastu duk ramah pulak dengan dia. kan dah kena.haha.ni betul-betul bukan rekaan.

p/s : okeh. harus pergi ni. mengantuk bhai. nak solat dulu. gudnite. 

2 comments:

Ardini Izzati said...

Akak bila pulak nk kawen? Haha.

nurennurain said...

haha. lama lagi. tak datang seru lagi. dah macam nenek akak ko ni. hee.XD .