Tuesday, January 3, 2012

memang bagus teguran itu.

Assalamualaikum :)

hello gurlz. i just want to said one word. SENTAP. class law tadi memang buatkan aku sentap.you know what.my handsomesomesome lecture inform that our result for our essay toturial is soooo soo funny i think. i don't know how to desribe in a words.ohmygosh! . dia siap buatkan graf dan lukis dekat whiteboard lagi. dalam 130 student for my course *rasanya lah.tak sure jumlah sebenar*adalah dalam separuh dari 1/2 student*sila fahamkan dengan mendalam ratio ini* yang dapat markah hingga 6 yang mana markah penuh adalah 10 markah.

markah bawah 7/10 tu dah dikira sangat rendah because ini adalah paper law. bukan paper yang boleh buat main-main. study biasa-biasa .bukak sekali-sekala.my map pon tak buat.sambil study boleh sambil bukak facebook.bukan.bukan.bila dah nak dekat exam baru sibuk nak bukak buku.. memang tak akan boleh catch up. alamat menangis la ko bila keluar exam hall.percaya cakap guwa.takut dak? ianya sungguh seram bukan?*ayat nak gudgud haha.*

paper toturial tu akan diberi pada toturial class. ok. aku dah takut.aku berharap sangat aku tak tergolong dalam golongan tu. siyes aku akan rasa diri aku loser habis kalau ianya berlaku kepada aku.tengah ketaq ni. tak pernah rasa ketaq macam ni.aku bukan budget .tapi inilah perasaan aku sekarang. 

semenjak dua tiga empat menjak ni.aku sedaya upaya nak kurangkan online dan tinggalkan aktiviti yang akan buatkan aku menangis bila keluar exam hall nanti.macam yang aku cakap sebelum ni. subject aku semester ni serius membunuh . tak taulah kalau aku sorang aja yang merasa .tak sure apa perasaan kawan-kawan aku.semu nak kena ingat dan hafal dalam kepala otak ni.tak ada mengira pon. ada pon ciput aja ni hah.


lecture law aku tadi menyedarkan satu dewan kuliah.rasanya semua macam terdiam tanpa kata.apa nak jadi kalau kami semua tak dapat full marks untuk tutorial tu.semua orang tak sesempurna mana. tapi kita boleh pergi dan berusaha untuk menjadi sesempurna itu.ngeee. yelah sapa tak risau tutorial boleh tengok buku lagi.boleh la rujuk-rujuk buku.bila exam?dapat bayangkan tak kena ingat berpuluh-puluh kes?

bila dia tanya tentang perkahwinan lisa surihani dan yusry kru, masing-masing bising .kira masing-masing tau.berita hot sapa tak tau.betul dak ? kitorang ingat dia nak ajak kitorang sembang santai tentang perkahwinan tu.apa komen dan bergosip sikit.haa.tapi salah jangkaan kami rupanya. saja nak menguji .lepastu terus tanya pasal .section of consideration. cases of consideration. coercion aka duress la. coercion tu section berapa.legal effect for coercion apa.case Chin Nam Bee la. nasib baik tak tanya dekat aku. kelam-kabut masing-masing bukak note.haihh.

ingat senang nak ingat semua case-case ni. dah banyak kali nak hafal.sebelum tido baca law sikit tapi belum lagi sampai satu perenggan dah tertido.ubat tido macam sejarah dah . haha.tapi tetap tak nak melekat kat kepala otak.sampai tertukar-tukar case . bercampur aduk dah. haih. apa nak jadi ni. sori okeh.senang sikit hati aku bila dah luah dekat sini. rasa ringan sikit otak. 

thanks sebab sudi baca entry ni . okbai:)

2 comments:

AzAh... said...

susah gak er..don give up an!!..oh yeahh

AL-QASSAM said...

usaha lagi. usaha lif kejayaan