Wednesday, December 14, 2011

hari rabu yg best !

Assalamualaikum :) . tak jawab dosa. . haaa. 

hari ni hari rabu. pftftttttt. semua orang tau hari ni hari rabu. hari ni aku rasa macam gembira sikit la. sikit je tak banyak pon."____________" .proposal untuk Malaysian economics aku dah siap.siap dah print out yuu.haaaa. bestnya . bestnya. tutt. gediknya kau. arghh pagi tadi class aku pukul 8.30 pagi . ulangan ye. 8.30 pagi. rasa tak pagi gila. eh, padahal ada ja yg class pukul 7 pagi. relex je dorg. haha. saja je aku nak over sikit. eh. apa aku mengarut ni. tak faham la dengan diri sendiri. ciss.

pagi tadi terlambat sikit pergi class.*mcm setiap hari aku awal.padahal. teeettt. ngeh.lepas semayang subuh aku tertidur.*eh.padahal mmg saja smbung tido*. rasa macam mata aku ni ditakdirkan untuk ditutup .ehee. tup tup tengok jam dah pukul 8.10. kelam-kabut jugak aku .mana nak streka baju . mana nak pergi mandi.mana nak pakai tudung. lagi-lagi bila tudung aku buat hal. nak senget sana. nak senget sini.mana dengan contac lensnya.aku malas la nak pakai spec.ok. untuk pengetahuan aku rabun ye.tapi berlagak macam tak rabun.bila dekat lecture hall bising sebab tak nampak tulisan lecture kat whiteboard.siap mengata tulisan lecture tu kecik sangatt la. marker pen lecture tu dah setahun tak isi ink la.ngee. rasa berdosa tu bertimpa-timpa  menerjah ke atas diriku ini kerana mengata lecture .ahaha. ampun dong... 

aku nak cerita la sikit . aku ni sebenarnya mula rabun time aku form 4 . time tu kan aku duduk hostel . so, biasalah kan.kat hostel memang kena tutup lampu dorm pukul 11 malam.sharp tau tak.SHARP !time form 4 tu aku ambik 12 subject . kira dalam sehari tu memang setiap subject ada homework.cikgu-cikgu aku dulu memang suka menunjukkan rasa cinta mereka kepada pelajar-pelajarnya. hoo. dahtu masa prep pulak sejam lebih . memang tak sempat la kalau nak siapkan semua subject tu.1 soalan addmaths pon nak selesaikan berejam. haha.adoii. so, memang kena buat homework berlampukan lampu koridor dorm la ye.sedih weh. disebabkan cahaya yang tak mencukupi, aku telah rabun.haha. panjang tak cerita aku.ok. tepuk tangan.citer flashback aku tentang penyebab aku rabun dah habis . pfttt . gediknya budak ni. cis.

meh kita sambung cerita pasal pagi tadi. disebabkan aku TERlambat . so , aku halalkan member2 aku yang baik pergi class dulu. pergilah. pergilah. tinggalkanlah aku berseorangan di sini . sedihnya kena tinggal. sobsob.tak nanges pon laaaa. aku kental tau !. cewek gila nak nages bagai.buwerkkk ! . ondway aku berjalan berseorangan ke class third languange tu . aku terserempak dengan lecture aku. lecture itu berjalan dan berjalan dan berjalan. aku budget berjalan bagaikan gadis yang sopan.pandang bawah dengan harapan lecture tu tak pandang aku yang cute, cun , jelita.yrekk perasannya. haha.sempat pakai lens , tu yg nmpak macam cute sikit .HAHA.guraw laaa.jangan nak muntah.last-last mata dia menikam ke anak mataku. beliau memandang aku lantas mengeluarkan suara yang lunak."hah!bilsurah! bilsurah!" tu dia cakap bahasa arab.sebab aku ambik bahasa arab.maksudnya cepat! cepat !. kan dah kantoi. ingatkan bila aku dah macam selekeh sikit ini hari dia tak kenal aku. ciss. dia kenal rupanya. dahla panggil aku Siti .terasa macam Siti Nurhaliza pulakk. haha.ok.guraw.guraw.

masuk2 kelas je lepas duduk kat kerusi dan berkipas menggunakan tangan .*perempuan kan selalu kipas guna tangan.tak caya korg tengok member korang.haha* panas weh. rushing-rushing ni buatkan aku boleh kurus tau.benci la. sesak nafas pon ada. member2 aku dengan tidak semena-menanya memberi aku keropok BIKA. dahla aku tak sempat nak sarapan tu semua.keropok BIKA pon keropok BIKA laaa.ape ade hal beb ! kalau mama aku tau yang anak dia sorang ni sarapan keropok BIKA yang disedekah oleh rakan , mesti dia rasa macam kesian kan. lepastu bagi aku elaun banyak lagi. haha. nak tepon mak la (''''''') . kehkeh.

after class pulak pergi libry.budak baik ni . pergi libry tau. siapkn proposal.sebenarnya kena hantar besok.elok sangat kan. hari ni baru nak buat.haiih.class aku untuk business communication plak pkol 2.30.daah penat-penat memang sedap tido kan. tapi kacau laaa. ada class pulakk. haih.merungut.merungut.time class ni tak tahan. lecture 2 jam. tapi sejam terawal aku hanya menahan mata yang mengantuk. weh, seksa tau tahan ngantuk . bagi aku tahan mengantuk lagi seksa dari segala-gala aktiviti. haha. sempat jugaklah aku bertweet -tweet ni. dalam clas siap bertweet . tweet punya tweet sempat pulak sorang budak class aku ni balas tweet aku. bunyi tweetnya macamni 'oii fokus la !". amboi . ko bertweet tu focus ker??? cis. haha. sorry ye fikri.aku gurau.nilah antara keburukan sosial networking.

dah mengantuk sangat. air mineral pon dah habis aku minum. konon nak tambah oksigen . rasa nak pergi tandas lagi ada. dahla lec hall tu sejuk giler.haha.kitorang lecture pasal meeting.lepasni kena buat meeting depan lecture.pakai coat segala jadah stuff yang macam orang korporat tu.bukan keparat ye. korporat.dengan highhell paling kurang 5 inci . *eh macam tak biasa pulak pakai heel.ngehh*.1 group 5 orang. kena create syarikat sendiri. dahtu siap diorang bagi aku position CEO . adooi. muka aku nampak macam berkarisma sangat ke sampai aku yang kena jadi ceo. adoooiiii .pfttttftft%^*(&*. haha.

lepastu kan perut terasa lapar sebab tahan mengantuk.pon boleh. pergila makan. padahal tengahhari tadi dah makan.ahh.persetankan tanggapan orang. aku memang selera gergasi.makan memang banyak.mengaku ni . mengaku.lagipon aku dngan member2 aku nak jumpa someone yang agak penting jugaklah sepanjang penghidupan kami di UiTM ni. ahaha.ayat nak good-good.eh . mestilah .kitorang tunggu owner rumah sewa. semester depan aku dah jadi non-resident.Alhamdulillah dapat jugak aku rumah. double-story.kat taman dimensi.depan kampus aku ja. tak jauh mana. sebenarnya ni la cerita yg aku nak fokuskan. aku dah dapat rumah tu. yuhuuu . tak de la aku merempat pasang khemah sem depan.baru terfikir nak buat rumah atas pokok. lepastu dapat masuk magazine. baru la popular sikit. yes . haha.

panjang kan cerita aku. silalah bosan.tak ada gambar la.sebenarnya malam tadi bila aku dah ternaik katil aku ni , aku baru teringat yang henset aku lagi satu tu tak bercas lagi.tak boleh snap pic la gamaknya.malas nak turun katil balik.henset yang tu lagi cun kalo snap gambar. tak de dslr la nak snap pic. gune henset je. ohh. sedihh. lepani aku nak snap pic banyak-banyak . nak abadikan semester terakhir kat kolej ni. sem depan dah nak duduk luar .ehehe. kopak la aku nak bayar duit sewa . cisss. 








No comments: