Monday, October 10, 2011

hari sukan time sekolah rendah .

hye semua ! seperti yg kite dengar,sekarang ni musim sukan sekolah . yg aku tau sekolah rendah . sebab adik aku sibuk sangat dengan sukan die tu. but , aku tak sempat nak pergi sukan sekolah adik bongsu aku.
tapi hari ahad *eh, semalam la kan* . aku sempat menghadiri sukan sekolah adik saudara aku. dekat Banting.daripada dok on9 , baik aku tengok sukan ni.ade jugak faedahnye. kurang-kurang dapat gerakkan kaki berjalan keliling padang and exercise anak tekak ni bersorak.betul x? 

meriah . macam biaselah kan warrna kegemaran setiap sekolah. MERAH.BIRU.KUNING.HIJAU. warna asas . ade jugak sekolah yg gune warna coklat,kelabu , hitam(macam ade je sekolah gune warne hitam.ngee).tapi tak banyak sekolah yang gunakan warna-warna coklat tu semua.kenape? aku pon tak tahu.better korang tanye pengetua sekolah tu sendiri.

yang best bila tengok budak-budak tahap satu sukan.cute je bawak bola pingpong dalam dengan sudu . *cute macam tu ke aku dulu.hehe*.tapi ade satu acara yang aku suke tengok tapi tak ada time tu. upset jugak le.korang rase ape? . cari loceng sambil tutup mate. ak suke acara ni. sebab dulu time aku darjah satu acara ni je la yang aku pernah dapat nombor satu. haha . ngee.lepastu dah x de dah. tu yg aku menyampah dengan sukan ni. tak pernah nak menang . haha . tak de la menyampah. tak gemar. lari batton pon setakat nombor 3 je.

bawak bola pingpong dengan sudu. diorang ikut sangat peraturan.bagus adik-adik! tak main tipu. kalau aku dulu, sampai tengah padang, agak-agak cikgu tak nampak, aku tekan bola ping pong tu dengan ibu jari. laju semacam je lari. tu yang group aku menang.cikgu punyerla puji . padahal. ade udang sebalik mee. hehe . maaf cikgu. adik-adik jangan ikut. x elok.tapi kalau nak menang , ape salahnye cube sekali sekala. hehe .

lagi satu, aku suke sangat tengok budak-budak ni lari 200 meter. laju diorang lari.*lari memang laju, kalau jalan baru lembap.ngee* aku teruje sebab aku lari 100 meter pon dah semput terlebih . macammane diorang boleh lari laju camtu. kalau tengok macam tak jejak tanah! .* lebih tak jejak tanah. terbangkah ? *

jom kite layan gambar . gambar2 ni sukan sekolah di sekolah rendah adik aku. disebabkan aku tak sempat nak pergi, so.. aku ambik dekat album cikgu adik aku merangkap bekas cikgu aku dulu. ain pinjam ae cikgu masnon. hee.




dah lebih kurang padang dah warna baju diorang ni. 
naseb baik aku dapat bezekan padang dngan budak-budak ni . hee. 



rumah kuning ! . aku tak berapa nak suke warna kuning. 
so, memang aku tak pernah jadi ahli rumah kuning.
 nasib baik kan. kemain handsome lagi jejaka-jejaka Malaya.
 salah seorang adik aku. cube cari. haha .



wah ! pari-pari baik ! untung dak perempuan ni.
mesti terase bangge pakai baju kembang tu kan.hah.* mengade ain.*
 tapi kalau aku, memang ade la banggenye tu. semua orang pandang kot. cantik baju dik!
mesti dapat banyak surat cinta lepasni .. haha  


Angry bird ! memang popular betul angry bird. padahal tembak binatang haram . 
aku bertambah tension main angry bird ni.khinzir tu aku asyik tak dapat tembak.
*patut cakap pasal sukan, tapi ko cakap pasal angry bird AIN* haih.


ini dia juara bertahan. rumah MERAH ! yeahh . rumah aku dulu.
zaman aku dapat nombor satu cari loceng sambil tutup mate tu. haha . 

p/s:taip entry ni sambil makan burger.

No comments: