Monday, October 31, 2011

11 things tentang diriku,bukan dirimu. (has been tagged by lecture baru a.k.a. fizafizz))

okeh. setelah beberapa hari aku tinggalkan dunia maya ni *ecece, ayat x boleh bla kan. korg layan je la*.nk buatkan semua org rindu la konon . twitter off. fb off.blog pon aku off. haa. x boleh jadi. mulut aku pulak tak berhenti nak beroperasi. asyik nak mengunyah aje kereje.haih.

hari ni aku dapat suprise dari fiza fizz. die dah bg aku exsigmnt. ok. aku mmg tngh rindu nk buat xsgmnt ni.bersiap-sedialah dngan jawapan aku :)..thnks fiza! aku mmg tengah bosan ni . 

rules yang kamu semua harus ikuti:


  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them why you have tagged him/her. 
  • No tag backs.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people. 


sebelom aku jawab soalan dari lecture cun aku yg baru ni .. aku kene describe 11 perkara tentang diri aku. susah nak fikir ni. kalau aku jadi masuk bakul angkat sendiri gune troli, korang layan je ae.

*aku gunakan bahasa melayu. bahasa jiwa bangsa.takkan melayu hilang di dunia.ok.x de kene mngene*

1)aku sangat suka dengan sejarah.tak kesah la sejarah ape. sejarah dunia. sejarah malaysia.yg penting sejarah.

2)seseorang yang benci lukisan.aku tak pandai lukis.

3)org selalu cakap aku cool habis bila buat presentation depan org ramai.ok.sebenarnye aku hot.air-cond tak menghala ke hadapan kelas.hehe.

4)kenapa blog ni diberi nama nurennurain? tu gabungan nama aku dan adik bongsu aku.*sedap kan??.silalah  mengaku. hee*

5)sukan yang aku pernah dapat johan ialah cari loceng sambil tutup mata.tu time darjah 1.acara SUKAN first dan last yang aku pernah dapat johan.HAHA.sedih kan.

6)bila sehari aku tak kenakan orang, aku rasa hidup aku hari tu tak sempurna. baik jaga2. hehe.

7)bila aku tersangat tension. air mata aku akan automatik keluar.aku tak sure kenape.tapi inilah hakikat.

8) aku tak makan kek coklat dengan cheese. jngan nak berlagak depan aku bila dapat makan kek coklat a.*ade org pernah buat macamtu depan aku.hehe*.tak tergoda laa.kalau aku makan, something wrong akan berlaku dekat perut aku.

9)aku tak suka bau durian.rambutan pun aku tak layan.*berlagak giler..hehe*

10)masak asam pedas Melaka menjadi kegilaan aku.

11)aku perempuan.ngee.*otak aku blank.tak tau nak taip ape dah*

yg ni aku nak jawab soalan dari fizafizz.retis punyer soalan ni. hehe.

1) Best tak kena tagged dengan aku?
perghh. best weh.terima kasih awak:). hehe.


2)Apa perasaan kau bila aku tagged kau? hakk3

terharu+gembire sampai melompat bintang.sambil tu hati berkate.*weh, tak de org lain ke ko nak tag?hehe.*


3)What is the best moment that you had ever had? *stock soalan krangan PMR kih3

secret... budget jawapan budak sekolah rendah kan.haha. nak secret. haihh. 


4)Who always make you happy/laugh?

parents, auntie, uncle , family la senang citer ,friends , maybe 7 tahun akan datang, husband . hehe .

 
5)Raya haji ni ada baju raya tak? warna apa? kih3

aku just pakai baju raya aidilfitri yg aku tak sempat nak pakai . of course la merah.*stok soalan raya haji weh.*


6)Suka pakai shawl apa? (yang girls la) Yang lelaki suka awek hang pakai apa?

semua aku suka.


7)Ce describes a bit about my blog nih. Jujur ea. :P

blog ko nice.aku suke tengok bunga pink yang ada dekat tab atas aku ni. hehe.*kasi sikit followers ko weh. hehe*


8)Selalu online brapa jam?

tak tengok jam. tengok minit je . ngee.


9)Kalau waktu malam tu, tak boleh tido, korang buat apa? heh

tengok nombor . confirm aku tido ! 


10)Soalan aku susah tak?

mencabar sangat la. macam STPM ! HAHA.


11)Korang dah like fanpage aku ke belum? LOL~

yg ni tak tahan .. haha. nk dislike fanpage boleh? hehe.*guraw*. page aku bile ko nk like .. hehe .

lepas tu aku kene bina soalan aku sendiri untuk dijawab oleh blogger-blogger 'malang' yang di tag oleh aku. hehe.sori korang.

1)ape perasaan korang bila kena tag dengan aku? 
2)bila birthday korang ? termasuk tahun sekali. 
3)apa barang hantaran kahwin korang yang korang nak? *kalau aku, aku nak DSLR camera, ipad,laptop vaio,iphone5.demand ni.botak laki aku.padan.hehe*korang?
4)lagu apa yang korang paling suka seumur hidup korang selain negaraku?
5)bagi satu perangai perempuan & lelaki idaman korang.jelaskan kenapa.
6)kalau korang diberi peluang untuk couple dengan someone ni, korang nak couple dengan sape?meh la kite berangan. kalau aku, aku nak putera william..hehe.korang?*tolong jangan cakap dengan aku.hehe*
7) pandai masak tak?
8)sebutkan nama rakan baik kamu?
9)air yang korang suka minum?
10)berapa kali dengar tazkirah dalam seminggu?
11)apa nama penuh korang?

senang kan soalan aku.penat aku fikr tawu . 

orang yg aku nak tag

1)Arifah habli
2)atika basiran
3)qyla azhari
4)aziemah aziz
5)nadhirah rafi
6)anis atirah
7)siti faiz asikin
8)shahida saroni
9)scya lolita hana
10) missy rouseva
11)dania eryza

No comments: