Saturday, September 10, 2011

ceritera nurennurain

hye..hari ni hari yg sangat2...[------] . sile isi tempat kosong . pagi2 dah kene dengar ceramah sports science..ceramah. cakap pasal ceramah mesti kepale hotak pikir "ouhh, bosannye" . "wah , bile nak habis ceramah ni" . padahal mule pon belom lagi . biaselah tu. kalo ade ceramah je mesti kepale hotak aku pikir macammane nak pose yg terbaik biar penceramah tu x perasan aku tido time ceramah die. haha.

x payah cakap pasal ceramah dekat sini. tetibe terase diri mcm penceramah . sile abaikan . tibe2 aku terase bersemangat nak cerite pasal aktiviti aku time raye tahun ni . setiap kali pergi kat blogger lain, mesti post fasal raye, perghh jeles kot..meh bace cerite aku pulak . ..

MALAM RAYE... pang pung pang pung bunyi mercun . rase sakit je telinge dengar. ape taknyer rumah kiri , kanan , depan belakang tujukn mercun dorg kat rumah tok wan ku. mentang2 suplier mercun kitorang balik time raye kedua .pernah satu hari tu, raye tahun lepas. aku naik ke tingkat 2 rumah tok wan aku, niat baik nak tengok org main mercun, tengok sepupu aku macam khusyuk tengok dorg main, aku pon menyelit la sekali,tuptup die pergi halakan mercun roket tu kat tempat kitorang semua duduk. betul2 lalu tepi telinge aku. memang menaikkan kemarahan. kamu semua memang dah MALANG bile mercun tu pilih lalu sebelah telinge aku. ape lagi,, hambek korang kene sound dengan aku. nampakje macam sopan kan, tapi bile menjerit kalah tarzan .kata2 mak cik aku yg aku x boleh lupe. mencicit-cicit budak2 tu lari . haha. bahaye kot . dahla aku ni x kawen lagi, kang hilang telinge sebelah macam mane ? dah turun saham. kahkahkah.

raye pertame..raye yg sangat best . family haji shaharuddin ( tok wan aku ) *tok wan @ datuk.org utara la katakan * buat photoshoot berbekalkan DSLR NIKON . not mine, empunyer akak sedare aku. x lalu aku nak beli DSLR yg 4 ribu hinggit tu . tunggu hantaran bakal suami tercinte le..kehkeh.


saye serba biru di hari raye . eh, apsal muke aku ni nmpak tembab bebenor. tulah akibat main belasah je makanan time bukak puase .

serius aku x sempat nak jadi mcm datuk siti time hari ni..kehkeh.selendang tu aku main belit je kat leher. kalau tengok dari dekat memang korg akan cakap."kemain burok lagi ko pakai camgitu". macam nak tercekik tawu .

sophia..adek sedareku .die ni fotogenik .tapi pic ni x hehe. ade potensi jadi model bsar t . hihi.
duit raye aku berkurang tihun ni , patutnye umu meningkat duit raye pon meningkat ,
tapi, apakan daya, sebaliknye yg terjadi..hmm.

hamboi,,kemain relax lagi korang ae, smpat baring2..
x pe,,x pe,, korg kecik lagi kan, nnti dh besar tawu la,,
masak , siang ikan , basuh ayam, potong bawang , basuh pinggan ..
(jeles punyer pasal, haha)



good luck spm ira.



amboi..sopannyerr,,anak sape la ni.. nk mintak duit raye mmg kene baik sikit kan .. hehe


kitorg semua balik beraye dlam pukul 3 ptg, time ni lepas je aku solat zohor dekat bilik sembahyang, terus tertidur kat sejadah sampai ke petang..serius x sedo,,

dah malas nak menaip,, lain kali cerite pasal raye kedua plak,,,

p/s :Melaka,, tunggu kehadiran aku & rakan-rakanku besok,, release tension..



3 comments:

Wani said...

cantikkkk :)
biru~

FizaFizz said...

wahhhh..biru bukan main! cantik ouitt!

AIN said...

wani n fizafizz : kihkih .x de la .i biase-biase je la.