Wednesday, August 10, 2011

tido lambat = mata lebam ! & kawen awal (2 in 1)

entry pada pukul 2 pagi . 

semenjak dua menjak , 3 menjak , 4 menjak ni , aku tak faham dengan diri sendiri. suke betul aku tido lambat . ntah ape yg aku buat aku pon tak berapa nak sure . 

bulan puasa = tido lambat = sahur ntah kemana 

jangan hiraukan equation di atas . equation mengada tu . idea untuk aku menulis entry semakin berkurangan . senang cerite aku memang ketandusan idea bile dah klik NEW POST dekat blogger.com ni. contohnya macam sekarang . entah apa yg aku merepek . sile jangan bace kalau korang rase aku memang tengah merepek ntah hape-hape.*amaran keras macam batu + kerikil = batu kerikil* 

aku tengok , aku bace , aku belek-belek , berite 'hot' sekarang adalah kawen diusia yg muda . aku ada bace blog seorang kawan kepada kawan kepada kawan aku.*berape banyk kawan daa* . lepas matrik terus kawen . dengan restu ibu bapa . yg sama umur dengan aku pon ada yg dah bertunang . kawen muda semakin mendapat perhatian sekarang.

orang kate menghindari maksiat supaya tidak berleluasa . bagus jugak . tetapi bagi aku , mugkin, kawen muda ni hati dan perasaan juga diri seseorang tu harus diisi dengan kesabaran yang berlipat kali ganda. normal la kan . semakin lama kita hidup bersama , semakin banyak dugaan yg melanda . 

korang x jeles ke dengan org yg kawen awal ni ??? okeh,, aku mengaku , aku x jeles ! haha . sape x jeles? ade la jelesnye tu sikit-sikit . sape nak meminang aku?? kaunter dibuka . jumpa mama n ayah saye cepat. ngee~~ *abaikan*. 

ikot someone tu la . kalau die nak kawen awal or jodohnya memang dah sampai , x salah .jangan pendulikan apa orang nak kata , mulut orang mane kita boleh tutupkan . die je yg boleh tutup mulut die sendiri .korang nak ke tutupkan mulut orang ? aku x sanggop.ntah die gosok gigi  tidak.haha.

tapi bagi aku , biarlah aku habiskan sampai degree or master ke . baru aku fikir semua ni.sekarang ni baik aku fikir macammane cara aku nak dapatkan pointer penuh semester akan datang . ngee.sombong semacam je bunyi aku cakap ni ..haha . *aku x sombong la .saje tulis , bagi semangat tu naik banyak*

alaaa..kalau dah jodoh nak buat macammane..ape orang kate ? dah takdir . kite kene terime. qada' dan qadar di tangan Allah , die tahu apa yg terbaik untuk hambanya .

wah ! dah nak dekat pukul 3 pagi ni . giler ar aku x tido lagi . nampaknye besok ade la orang tu yg tegor mata aku macam nenek beruang . *sanggop die kate aku nenek beruang . kuang assssaaamm betul *mata macam salena gomez ni confirm akan bertukar macam nenek beruang besok pagi . time kelas sentiasa faham apa yg lecture ajar . ye la mengangguk-ngangguk je kerje . haha . faham2 sendirilah . 

okehhh byeeee...ummmaahhh*yerkk..gedik . geli aku !*




 

No comments: