Sunday, August 7, 2011

Shooting at Tanjung Bidara,Melaka

assalamualaikum.. hype..amacam gempak x tajuk . haha. ye betul la..minggu lepas aku ngan kawan2 aku shooting dekat tanjung bidara. fuh..rase lega bile dah siap shooting tu . terase beban yg sangat berat yg  x seberat badan aku terlepas dari bahu (x paham peribahase aku sudh . ni ciptaan sendiri ) .

ni bukan shooting untuk filem metrowelth ke..suhan ke..bukan . jangan usha2 filem baru yg akan keluar kat pawagam . memang x kan jumpe la. haha. shooting ni untuk asingmnt third language aku . memandangkan  i ambik arabic..so ,video tu fully arabic . 

mula2 tu pening jugak nak fikir tempat nak shooting tu dekat mane. last2 kitorang pilih Tanjung Bidara sebagai tempat shooting kitorang . serius cantik..damai je dekat sane . TAPI....hah , ada tapi tu. banyak sangat monyet. arghh tension je kitorang . yg paling aku menyirap tu , boleh pulak monyet tu curi barang kitorang . haishh. kelam - kabut jugak time tu .x de pulak org cakap kat sane banyak monyet .monyet tu BESAR OK.aku rase tu nenek moyang monyet kot . sape x takut. 

rupe-rupenye susah jugak nak mengarah  filem or drama ni .memang menguji kesabaran . kita patut bangga dan menghargai semua  pengarah-pengarah filem. bukan senang mereka tu nak menghasilkan sesebuah drama or filem .aku dah jadi pakar motivasu sekejap . haha.

Alhamdulillah , shooting kitorang tu berjaya ! berjam-jam jugak kitorang ambik mase nak siapkan video tu . dari pukul 10 pagi sampai pukul 6 petang kitorang berkampung dekat sane. nasib baik tu tempat awam..x payah nak bayar segale . 

acctually, kitorang sesat jugak time nak cari tanjung bidara tersayang ni. mane biase jalan kat Melaka ni. memang ikut signboard..tapi signboard tu x berapa nak betul.kepada sesape yg nak melawat Melaka, korang berhati-hati dengan signboard kat Melaka ni .kalau dekat Selangor x macam ni.signboardnye memang boleh dipercayai. tapi dekat Melaka ,tak akan ada signboard dekat simpang yg kita sepatutnya nak masuk tu . kene pandai-pandai sendiri.

okehhh..meh tengok pic...


siapakah gerangan yg berjalan tu.aku pon x sure .ntah sape2 ntah.


time ni nk cari tmpat yg sesuai nak buat shooting.


ooo...dorg ni dh taw perangai aku yg suke candid pic org.
sempat korang peace ae..x pe..x pe..


gaya Albert Einsten ..haha (betul ke ejaan aku)


"ko memang x de gaye lain ke shuhada?? peace memanjang"




pic ni memang buat aku gelak giler-giler. 
nampak sangat senyum x ikhlasnye tu..
hahaha. buruk bebenor hah . 


time to lunch !


bulan-bulan puase ni ..menggugat keimanan betul la abc ni.


gadis yg perasan mata macam Salena Gomez..ngee~


time ni budget macam kat filem-filem la..
gambar kaki segale..haha.


shooting tu memang penting ,, tapi ape yg paling penting..
FRIENDSHIP FOREVER ..


 

No comments: