Wednesday, July 13, 2011

what??? umur aku dah nak masok puluhan tahun???

hye..nampaknye memang lama sangat aku x update blog ni kan .. acctlly x de idea nak mengarut ape ..hohoho. firstly..aku teruje sangat bila tengok blog 'BATCH' aku time sekolah menengah dulu dah di renovate ! siap post entry macam2 lagi setelah sekian lama senyap tanpa kata-kata pujangga . ahaha..

meh la kite tengok same2 blog tu..blog ni (klik sini).. meh ramai-ramai klik. blog tu melambangkan keakraban , keutuhan , persahabatan kami semenjak dari tingkatan 1 sehingga tingkatan 5. rindu dengan kamu semua sahabat-sahabatku  BATCH 18 SMKA SIMPANG LIMA .

sekarang umur aku dah 19 tahun .. ini bermaksud , tahun hadapan aku dah masuk 20 tahun .. 2 tahun lagi dah boleh mengundi ni..okehh,,x mau cakap pasal politik dekat sini .. nanti x pasal2 kene saman ..politik ni very very very complicated . ..

 korang rase ape yg perlu berubah jika berumur 20 tahun ni...adakah status??cehh..haha..aku x sanggup umur aku 20 tahun .. tapi umur mane boleh nak menurun kan . ape2 pon kite kene hadapi segale dugaan yg kunjung tiba . kadang - kadang aku terfikir sendiri , adakah aku sudah punya cukup kekuatan untuk menghadapi hari-hari yang mendatang .stopp ayat berbunga nurennurain .

acctlly aku sakit mate bila tengok perangai remaja sekarang . buang anak x payah cerite la..dah semakin berleluasa dah . minggu lepas aku ada ikuti sebuah ceramah kesihatan . nurse tu ade tunjukkan video ibu bersalin normal dan  ikut tingkap (secara pembedahan) . aku memang x sanggup nak tengok . memang rasa loya  and nak termuntah . memang aku x tengok . kawan aku dekat sebelah dah menangis . meleleh-leleh air mata aku tengok .susah kot nak bersalin . lepastu sukesuke hati je ko nak buang ...dibuang siap dibakar lagi tu . sangat menyedihkan . korang search la sendiri 'baby dumping' dekat google. aku memang x boleh nak tunjuk gambar dekat sini . aku ni pantang tengok bende2 macam tu..senang cerite aku x boleh pandang darah ni..mulalah rase nak pengsan and nak termuntah . serius. agak-agak nak bagi aku lari or surrender..tunjuk je darah , sure aku kalah .. hoho.ok. abaikan .

sifat remaja sekarang. sukesukehati je nak pegang sana sini . x kesah la die makwe ko ke..tunang ko ker..or family korg dah bersetuju nak kahwinkan korang , yg penting korang tetap bukan suami isteri nak pegang-pegang ni . sorry kepada sesiapa yg terase . aku hanya ingin mengatakan bahawa , something yg haram tu akan tetap haram .

bende ni berlaku depan mata aku sendiri. sakit mate aku ni pandang . siap cium dahi tu . kepada gurlz dekat luar sane tu .kalo korang punyer pakwe tu belai-belai rambut korang , belai sana , belai sini , korang x pernah terfikir something ke..? die tu lelaki yg baik ker?? belom ade ape2 ikatan dah berani buat macamtu. aku x de lah nak cakap die tu jahat @ ape ke..tapi bende ni simple kan nak faham . x mustahil die buat macamtu dekat perempuan lain kan . ade orang berkate begini "aku belai die sebab aku sayang dekat die". macamtu ke nak tunjukkan rase sayang???? . menipu tu . aku rase kalau korang sayang dekat someone tu korg mesti nak jaga die supaya x 'rosak' kan .  tepuk dada , tanya hati . boleh fikir sendiri kan .

p/s: banyak cerite kelakar jadi dekat aku hari ni. aaa...sengal je..!ade mase, aku cerite k..hahaha..

2 comments:

----- ----- said...

1...2....3...
KUCINg BerLAri SayA TAk Reti Nk komen..
:)

AIN said...

4...5...6...7...
X PE..IT'S OKAYYY .. :)