Saturday, June 4, 2011

SOALAN MAUT DARI MAK CIK AKU .

tension hari ni ..nape tension ?? ntah aku pon x taw kenape aku tension . hah . sengal . adoi .. migrain macam ni . tengahhari tadi i calling mak cik - mak cik saye yg sedang dengan gembirenye berkumpul beramai-ramai di rumah ibu mereka aka nenek aku . wah . geram kerana aku tidak berada di sana . rindu kamu semua . serius .

aku : acik , apsal x cakap dengan orang semua balik ? kalo orang taw orang dah ambik tiket dari Melaka nak balik Selangor .
acik(mak cik aku yg bongsu) : eh , kan acik dah bagitau minggu lepas . lupe la tu .
aku : serius ke .. x dengar pon . adoi ..
haha..ok aku yg terlupe . tu la akibat makan meggi banyak sangat . menyesal . kan dah terlepas satu hari penting . bukan senang nak kumpul ramai-ramai ni . semua sibuk dengan kerje masing-masing .

jadi aku pon call la mereka yg sedang bergumbira di sana . waa..aku jeles sangat . sembang punyer sembang , tiba2 keluar soalan maut dari mak cik aku yg ketiga . yg ni aku panggil "alang"

aku : alang .. apsal x call orang nak balik rumah atok hah . nak kene ni .
alang (mak cik ke-3 aku) : la..ain lama x telefon alang . taulah dah ade ehem..ehem ..betol kan?
aku : ape ehem ..ehem .. mane ade la ..fitnah . dosa . *mulalah mata aku mengecil . haha.adoi ..*
alang : eleh , x pe .. alang terima dengan seadanya . handsome ..pandai pilih . hah .
aku : sape ni ?? mana ada lah ..serius x de . ain x tipu punyer . sape yg buat gosip x bertauliah ni ..ni mesti anak bujang alang tu kan . nak kene ni .
alang : x pe .. jgan x mengaku . alang faham .
arghhhhhh..adoi..ni yg aku x boleh terime . aku alergik bende2 macam ni . alang , orang x tipu . betol x de .
alang macam x tau pulak perangai anak buah kesayangan alang sorang ni . orang x layan bende2 macamtu selagi orang masih belajar . alang jugak yg cakap hati orang macam batu bata . susah nak terpikat dengan sesape . haha .  FULLSTOP !

p/s : lepas aku habis belajar nanti . mesti dihujani dengan soalan "bile nak kahwin?" , "bile nasi minyaknye ??"
ni la yg terjadi dekat kakak saudara aku sekarang. haha . lepas die sudah pasti aku yg jadi mangse . time tu kene sediakan kapas banyak2 nak sumbat telinga ni hah .!


2 comments:

Scya Lollita said...

ain , bila mauu kawenn haha

AIN said...

haha..sengal la. kalo boleh hari ni .jugak .