Wednesday, May 18, 2011

usha abang - abang aka pak cik dewan makan .

pagi tadi aku berfacebookiiinggg dengan kawan - kawan sekolah menengah aku . rndw dengan mereka . aku nak jumpe korang la . ok . abaikan perasaan rindw aku tu . kalau kami dah berjumpe .tak kire la kat mane . korang rase ape yg akan kami bincangkan ? hah . cepat teka. ok . ni pon abaikan . tak payah nak teka - teka . kita bukan dalam roda impian .

mestilah kami berkongsi tentang kenangan dahulu kala semasa zaman  dekat hostel dulu .aku duduk hostel dari form 1 sampai form 5 ae . huhu . harap maklum . terase diri badang ! hostel SMKA SIMPANG LIMA . memang banyak kenangan yang tercipta di situ . emm. boleh klik [di sini ] kalau nak taw cerite aku semasa di hostel .

nak tunjuk topik yg telah dibuka oleh kawan  aku .


sila klik pic untuk tumbesaran .




bercerite pasal abang dm aka dewan makan kami . haha . dah x de kerje kan . inilah bende yg "berfaedah" yg kami lakukan . acctually bukan kami yg mengusha mereka. mereka yg "sweeeet - sweeettt " kami . ahaha.

sini aku perkenalkan abang - abang DM tu .
yg pertama - tamanya adalah hapisss aka apiss aka BABY FACE ! haha..baby faceeeeeee sangaaattttt .
yg keduanya adalah . darren aka imran ajmain . imran ajmain tu EMYLO yg ckap . ak x pernah cakap begitu . haha.

nak taw x macammane dorang usha student - student kat sane . kitorang ni belakang - belakang berani la cakap darren itulah . darren inilah . tapi bile berdepan .aha. kelu untuk berkate - kate .aha.x payah nak kelu sangat la kan . x kelu pon . masing - masing nak jaga kesopanan & keintigritian masing - masing . kire cam " x layan lelaki - lelaki ni . kami muslimah sejati ." aha .

BABAK 1

darren :  aii cik adik , hari ni nak makan ape
si gadis : *senyap .muke ketat . x senyum . serius . *
darren : sombong .

haha. soalan x relevan . x payah la  tnye nk makan ape . dah ko sedikan makanan tu . mmg kene makan yg itu jugaklah .macam ade pilihan lain je kan . adooii..


BABAK 2
si gadis : *menadah pinggan yg sudah tersedia nasi yg diambil sendiri untuk diletakkan lauk *
darren : aikk..banyaknye makan .

fine . yg ni mmg aku hangin sikit . aha . terase .


care mereka nak ngorat tu lain sket . aha.taw la pelajar - pelajar puteri kat ctu cantik2 , cun , cute , *diakui ramai ae ..ahaha. ok . abaikan . *

bile masok bilik prep mulalah . aha . bersedialah untuk dimaki - hamun . eceh . darren itulah ..darren inilah . hapis aka baby face itulah . hapis aka baby face inilah . BABY FACE OK . BABY FACE .haha . x de sampai maki2 ni . x elok . cume kami mengate sikit je . x puas hati geram . aha .

pernah satu hari kawan aku ni diusha semasa ingin menghantar pinggan dan cawan untuk dibasuh . die memang cun , aku x tipu . serius . lisa surihani kalah . dah die sorang time tu . lalu pulak depan abang 2 aka pak cik2 tu . darren bawak geng pulak time tu . memang cover la kan jalan . n last2 tersungkur . malu x ? . malu weh . tebal muke . jatuh saham . *jgan tanye aku sape orgnye sebab ak lupe sape . yg pasti ade *

bkn darren aje yg tergelak . aku pon gelak skali . tapi cover . memang baik punyer cover !

sebenarnye kami semua ingin berterima kasih kepada anda semua abang - abang dm .mak cik - mak cik dm . tanpa kamu siapalah kami . terima kasih kerana telah melancarkan sesi tumbesaran kami .ahaha.ye la dari form 1 kot kat hostel . membesar dekat hostel je la .




orang yg berbaju sekolah & berkasut oren berkate : tunggu !!! akak nak naik kereta sorong tu . tolak akak sampai bilik prep taw ! *hehe*



bestnyer tido kat katil besi ni..nikmat . walaupon besi dah berkarat *mak aihh..berkarat *



yeahhh .. kasi sental taik burung ! rajinnyer..sape ni? haha



junior aku ni .

junior ak : thanks kak sudi tangkap gambar kite

aku : aha. sama - sama dek . akak x taw nak tangkap pokok mane dah . sebab setiap pokok mesti ade ko .
*dialog rekaan je .jangan sentap .*



alhamdulillah sekolah cemerlang itu telah dicapai . selepas ini sekolah gemilang n terbilang pulak .

SAYA SAYANG SMKA SIMPANG LIMA .

ikhlas dari alumni smka simpang 5 .

p/s : ym memang dah x betol ae .. geramnyer .






8 comments:

Adibah faizah said...

hahaha..macam sme je situasi abng2 DM ni..
aahla..YM da poning

neko desu.. said...

ak dtg spg aritu..yg plg bes bile masuk dlm dm pas solat kt surau..rindu sgt....
-biel

stalker hebat ! said...

hahaha^^

kenangan aku y pahit byk arr .

AIN said...

@adibah - same ke. maybe dorang dulu ade krusus same2 kot . haha . ym mmg giler sekarang .

@biel - kalo rndw ape lagi pegi la sekolah hari2 . ko kn ngah cuti skarang . haha

@giemah - wah ! stalker hebat ! haha.jngan ko kate ko la gadis yg tersungkur depan darren sudh . haha

Pina :) said...

woi lawak gile hahhahahahah

tu sha2 la kn yg rjn lap taik tuh hakakkaka

AIN said...

@pina - aku x pasti lar..sha2 ker??? hahaha *buat - buat x tau weh *

Nor Shahida Binti Saroni said...

hahahahaahahahahahaahahaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sengal la !! argggghhhhhhhh !!!

AIN said...

@shahida : nape ni sha2 .. terase ker ??? hahahahahaha ..