Wednesday, May 18, 2011

usha abang - abang aka pak cik dewan makan .

pagi tadi aku berfacebookiiinggg dengan kawan - kawan sekolah menengah aku . rndw dengan mereka . aku nak jumpe korang la . ok . abaikan perasaan rindw aku tu . kalau kami dah berjumpe .tak kire la kat mane . korang rase ape yg akan kami bincangkan ? hah . cepat teka. ok . ni pon abaikan . tak payah nak teka - teka . kita bukan dalam roda impian .

mestilah kami berkongsi tentang kenangan dahulu kala semasa zaman  dekat hostel dulu .aku duduk hostel dari form 1 sampai form 5 ae . huhu . harap maklum . terase diri badang ! hostel SMKA SIMPANG LIMA . memang banyak kenangan yang tercipta di situ . emm. boleh klik [di sini ] kalau nak taw cerite aku semasa di hostel .

nak tunjuk topik yg telah dibuka oleh kawan  aku .


sila klik pic untuk tumbesaran .




bercerite pasal abang dm aka dewan makan kami . haha . dah x de kerje kan . inilah bende yg "berfaedah" yg kami lakukan . acctually bukan kami yg mengusha mereka. mereka yg "sweeeet - sweeettt " kami . ahaha.

sini aku perkenalkan abang - abang DM tu .
yg pertama - tamanya adalah hapisss aka apiss aka BABY FACE ! haha..baby faceeeeeee sangaaattttt .
yg keduanya adalah . darren aka imran ajmain . imran ajmain tu EMYLO yg ckap . ak x pernah cakap begitu . haha.

nak taw x macammane dorang usha student - student kat sane . kitorang ni belakang - belakang berani la cakap darren itulah . darren inilah . tapi bile berdepan .aha. kelu untuk berkate - kate .aha.x payah nak kelu sangat la kan . x kelu pon . masing - masing nak jaga kesopanan & keintigritian masing - masing . kire cam " x layan lelaki - lelaki ni . kami muslimah sejati ." aha .

BABAK 1

darren :  aii cik adik , hari ni nak makan ape
si gadis : *senyap .muke ketat . x senyum . serius . *
darren : sombong .

haha. soalan x relevan . x payah la  tnye nk makan ape . dah ko sedikan makanan tu . mmg kene makan yg itu jugaklah .macam ade pilihan lain je kan . adooii..


BABAK 2
si gadis : *menadah pinggan yg sudah tersedia nasi yg diambil sendiri untuk diletakkan lauk *
darren : aikk..banyaknye makan .

fine . yg ni mmg aku hangin sikit . aha . terase .


care mereka nak ngorat tu lain sket . aha.taw la pelajar - pelajar puteri kat ctu cantik2 , cun , cute , *diakui ramai ae ..ahaha. ok . abaikan . *

bile masok bilik prep mulalah . aha . bersedialah untuk dimaki - hamun . eceh . darren itulah ..darren inilah . hapis aka baby face itulah . hapis aka baby face inilah . BABY FACE OK . BABY FACE .haha . x de sampai maki2 ni . x elok . cume kami mengate sikit je . x puas hati geram . aha .

pernah satu hari kawan aku ni diusha semasa ingin menghantar pinggan dan cawan untuk dibasuh . die memang cun , aku x tipu . serius . lisa surihani kalah . dah die sorang time tu . lalu pulak depan abang 2 aka pak cik2 tu . darren bawak geng pulak time tu . memang cover la kan jalan . n last2 tersungkur . malu x ? . malu weh . tebal muke . jatuh saham . *jgan tanye aku sape orgnye sebab ak lupe sape . yg pasti ade *

bkn darren aje yg tergelak . aku pon gelak skali . tapi cover . memang baik punyer cover !

sebenarnye kami semua ingin berterima kasih kepada anda semua abang - abang dm .mak cik - mak cik dm . tanpa kamu siapalah kami . terima kasih kerana telah melancarkan sesi tumbesaran kami .ahaha.ye la dari form 1 kot kat hostel . membesar dekat hostel je la .




orang yg berbaju sekolah & berkasut oren berkate : tunggu !!! akak nak naik kereta sorong tu . tolak akak sampai bilik prep taw ! *hehe*



bestnyer tido kat katil besi ni..nikmat . walaupon besi dah berkarat *mak aihh..berkarat *



yeahhh .. kasi sental taik burung ! rajinnyer..sape ni? haha



junior aku ni .

junior ak : thanks kak sudi tangkap gambar kite

aku : aha. sama - sama dek . akak x taw nak tangkap pokok mane dah . sebab setiap pokok mesti ade ko .
*dialog rekaan je .jangan sentap .*



alhamdulillah sekolah cemerlang itu telah dicapai . selepas ini sekolah gemilang n terbilang pulak .

SAYA SAYANG SMKA SIMPANG LIMA .

ikhlas dari alumni smka simpang 5 .

p/s : ym memang dah x betol ae .. geramnyer .






8 comments:

Anonymous said...

hahaha..macam sme je situasi abng2 DM ni..
aahla..YM da poning

neko desu.. said...

ak dtg spg aritu..yg plg bes bile masuk dlm dm pas solat kt surau..rindu sgt....
-biel

stalker hebat ! said...

hahaha^^

kenangan aku y pahit byk arr .

AIN said...

@adibah - same ke. maybe dorang dulu ade krusus same2 kot . haha . ym mmg giler sekarang .

@biel - kalo rndw ape lagi pegi la sekolah hari2 . ko kn ngah cuti skarang . haha

@giemah - wah ! stalker hebat ! haha.jngan ko kate ko la gadis yg tersungkur depan darren sudh . haha

Pina :) said...

woi lawak gile hahhahahahah

tu sha2 la kn yg rjn lap taik tuh hakakkaka

AIN said...

@pina - aku x pasti lar..sha2 ker??? hahaha *buat - buat x tau weh *

Nor Shahida Binti Saroni said...

hahahahaahahahahahaahahaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sengal la !! argggghhhhhhhh !!!

AIN said...

@shahida : nape ni sha2 .. terase ker ??? hahahahahaha ..