Thursday, May 19, 2011

pengakuan berani : saya suka [_______________] pak lah !

amacam? sentap x tajuk . haha ... aku nak buat pengakuan berani di sini ! ..berani .. tiada yang berani daripada ini . haha.



berani kerr???

(muka macam nak menggoda . x boleh bla . HAHA )


 elah . berani ke? cakap je lebih .

(jagan gelak sangat pak cik ! jage - jage gigi tu ! )


"cepatlah mengaku ..nak tido dah tunggu . x berani la tu ..."

( fine tunggulah . aku berani ! )


"ntah . kate berani sangat . cakap je lebih ..elehhhh..! "
(ae..budak ko senyap . ko kecik2 muka dah ketat )

kita abaikan orang - orang di atas . aku memang berani la .


aku memang suka [____nasi gorang cili padi _____] pak lah corner dekat UiTM Melaka. sedap . serius . nak dikatakan setiap hari aku makan menu yang sama..grrr..*padahal dh x de pilihan *

nak bercerite sikit lah pasal Pak Lah ni . beliau ni seorang peniaga yg mendapat lesen untuk berniaga di dalam UiTM Melaka . nama kedainya adalah PAK LAH CORNER . pak lah ni popular u know . siap ade page dekat muka buku aka facebook lagi . "jum gi pak lah " tu la name pagenye . aku pon x pasti siapakah makhluk  yg menubuhkannya . kemungkinan besar dia memang peminat sejati pak lah ni . aku like je.

nak dijadikan cerita , semester lepas . time minggu exam . lepas je exam . terus menapak pergi Pak Lah corner ni . ye la . lapar . baru jawab exam . kire macam hilang tenage la dah berhempas pulas memikirkan jawapan yg relevan untuk DIBANTAI . haha .

time 2 orang roomates aku x keluar lagi dari exam hall . so , aku yg sopan & baik hati ni pon call la mereka .

aku : helllooooo . siti nurhaliza bercakap ni . weh . korang nak nasi ape ? sini aku tempahkan sekali .
my roomate : cair taik telinge aku dengar . siti nurhaliza la sangat .
aku : cepat . aku call ko ni . save kredit ! batery low !
my roomate : macam biasela.. nasi goreng cili padi le dengan telor mate. 
biasela tu kalo nak save kredit . ckap la batery low . padahal baru topup . haha. see . nasi goreng cili padi ! lagi . lagi dan lagi .

acctually ,  pada masa yg sama aku bercakap ngan roomates aku tu , ak sedang menulis order . sepatutnye nasi goreng cili padi + telur mata . tapi aku dah tersalah tulis . nasi goreng cili padi + cili padi . aku x perasan langsung . serius . so , kamu semua silelah bayangkan . dah la nasi gorang CILI PADI + cili padi lagi .hmm..memang kaw la . panas . hangat . berapi berasap mulut . padan muke .

lepas makan memang berlari ke tandas je kerje . banyak kali kitorang keluar masok tandas . aku x dapat bayangkan betapa peliknye pak lah apabila melihat order aku tu . mesti die kate . student ni memang dasyat . badang punyer student . lidah jenis lidah tebal . lidah besi . lidah konkrit . haha .

selepas kejadian tu , aku memang berhati - hati . order tu aku cek 3 ,4 , 5 kali . takot perkare yg sama berulang kembali . nanti tandas kat hostel tu dah x sanggop nak tengok muke kitorang .



terliur x? terliuq tak ???

tapi aku perasan something . selepas kejadian tu . nasi goreng cili padi di Pak Lah corner bertambah pedas !
haha.korang pikir la sendiri kenapa .

p/s : taubat x nak makan nasi goreng cili padi lagi semester depan . nak tukar menu lain .

6 comments:

Anonymous said...

haha mmg tak boleh bla..

myra faez said...

HAHAHA...LAWAK..=p

AIN said...

@ anonymous aka nony *haha* dan @ cik myra : haha . hati2 bile kene tulis order sndiri . =p

imanbieyha said...

haha..lawak la ain!! :)

AIN said...

@iman : ni cter betol ni ..

Mr.Thinker@Ali said...

Hahahaha. Serious funny..! Kalau sesuap boleh buat berasap, mmg hei2 bye2 to nasi goreng cili padi + cili padi itu. XD