Wednesday, May 18, 2011

hadiah budak - budak untuk hari guru

ermm..sekarang memang tengah sibuk sambutan hari guru kat sekolah kan  . walaupon hari guru dah lepas . tapi biasenye pihak sekolah buat lambat . aku pon dah terjangkit sekali dengan penyakit ni disebabkan adik aku . sebok nak beli hadiah untuk hari guru sekolah rendah die hari JUMAAT ni . al-maklumlah budak darjah 1 katakan . first time nak sambut hari guru sebagai seorang pelajar sekolah rendah . kelam - kabut dah aku tengok adik aku sorang ni .

membuatkan aku teringat hadiah aku dan rakan - rakan aku dulu . kalau jadi cikgu sekolah rendah hari guru memang menjadi hari yang ditunggu - tunggu . inilah best nye jadi cikgu sekolah rendah ni . ape taknye . time hari guru je mesti meja guru tu penuh dengan hadiah murid - murid . sesape yg x bagi hadiah tu memang malu la kan. sebab tu semua sebok nak bagi hadiah dekat cikgu . x kesah la apa hadiahnye janji ade kan . zaman kanak - kanak dulu memang begitu .

yang guru - guru nye pula pandai ambil kesempatan . sengaje menjual hadiah - hadiah untuk hari guru di koperasi sekolah . ade epal . ade bunga kaca yg ada pewangi tu .ade cawan . macam - macam lagi . tadi adik aku baru bawak kek cute yg dibeli di bilik guru . kalau nak bagi cikgu x pe . ni die pergi ngap aka makan sendiri . riang - ria kanak - kanak kan . x sempat aku nak tegah die dah masok mulut dah kek tu . sabo je lah .

cakap tentang hadiah yg dijual di bilik guru tu . aku selalu jugak lah beli dari situ je . sebab tak sempat nak keluar beli hadiah guru  tu . bagus la daya pemikiran guru - guru ni . menyenangkan murid - murid sekaligus ibu bapa murid - murid tu sendiri . aha. brilliant !



banyaknye hadiah ! untunglah jadi guru sekolah .



selamat hari guru cikgu!



ni la contoh bunga kaca yang ada perfume tu . sila iyekan .
haha.sebab ak nampak pic ni macam gambar bunge kertas . tapi x kesah lah . ihsan google biase la tu .
tapi lebih kurang je .



EPAL . epal pon boleh jadi hadiah .



disebabkan nak "perghhhh" dari kawan - kawan lain aku pernah nak bg bende alah kat atas ni sebagai hadiah hari guru aku . aku pon bagitaw la dekat my mum . x pasal - pasal kene bebel . HAHA . mama aku pon mulalah bersyarah yang kita bagi hadiah ni bukan nak menunjuk - nunjuk hadiah kite "pergghhhh" dari orang lain . tapi keikhlasan hati tu yang penting . aku pon terkebil - kebil la time tu . ye ar kecik lagi time tu . mane taw pape . ahaha.



tidak kira di mana kita berada sekarang . sama ada kita telah menduduki kerusi presiden . kerusi gabenor bank negara [aku bakal menyusul selepas zetty aziz ] anda semua perlu ingat bahawa guru lah yg telah mencorakkan semuanya . semuanya ok. semuanya .mengajar kita  mengeja . membaca . menulis sehngga kita pandai . melayan pelbagai pertanyaan kita pada zaman budak - budak yang memang banyak tanya tu . mereka sabar . kalau aku dah lama aku lesing .ahaha.sebab tu aku x ditakdirkan menjadi guru .

SELAMAT HARI GURU !
TERIMA KASIH CIKGU !
JASAMU AKAN KUKENANG SEHINGGA KE SYURGA !

p/s : post ak sebelom ni cacat . tu yg kene edit balik . suke betul kengkawan aku gelakkan kecacatan post aku tu . tyka . aiman . shera . dorang kate dorang suke yang cacat - cacat . nak kene lessing ?? ahaha.geram je aku .

1 comment:

Scya Lollita said...

aku gelakkan demi kebaikan muahahaah