Friday, March 18, 2011

mamarazi dri us tangkap pic ak! perghhh..

ini betul-betul...bukan cobaan...semalam mmg hari yg memenatkan..dan hari yg 'sengal'..ak ngan member2 ak keluar MELAKA nak siapkn 1 assigment BEL.banyak jgak pengalaman yg ktowg dapat kat sne..*ayat budak2 sekolah rendah buat karangan bm..haha*

ktorang kne bwat research pasal BABA NYONYA..jenuh mencari muzium baba nyonya tu..al-maklumlah..ak ngan member2 ak sume ni bkn org melaka..study je kat cni..tu pon belom sempat pusing satu melaka ni..loggar jugak ar lutut mencari muzium tu...jalan punyer jalan..puyer jalan...sambil jalan tu sambil snap pic la kn..biase la tu..hehe..time tu mmg ramai pelancong asing kan..biase la..melaka..mmg penuh  dengan pelancong asing..time ak pergi tu..ade pelancong dri columbia bwat trip kat melaka..tpi bkan columbia je..serata  negare ade..BANGLA x yah cter ar..bersepah..haha..

sebagai rakyat MALAYSIA ak rase bangga sebab mereka sudi datang melaka..and jadikan Melaka yg terletak di Malaysia ni sebagai tempat untuk mereka melancong sekaligus dpat meningkatkn ekonomi negara!*dh mulelah ak nak kuarkan ilmu ekonomi ak ni..haih..*time ktowang duduk2 tengok pemandangan..datanglah seorang pelancong dri US ni nak snap pic ktowang..ktowang pon ape lagi...dah orang nak tangkap pic..sper x nak kan..aper die nampak ktowang ni mcm artis ke ape..die nmpak mke ak mcm mke lisa surihani kot..haha...*rsenyer ye..hehe*and die pon bg kad nama die kat ktowg..lepas die blah..kami pon belek2 kad tu..PERGHH!! mak oii..rpenyer die tu MAMARAZZI dari US...terpengsan sekejap..haha..mmg menaikkan semangat ar..hoho..

ak tanye dgan orang yg bukak gerai kat ctu kat mne muzium baba nyonya..*tujuan asal g sane*..tapi mengecewakan..dorang x tahu???!!serius ak terkejut...x kan ar dh berpuluh tahun berniage kat ctu x taw kat mne muzium baba nyonya tu..x ambik taw langsung..nmpk sngat selfish nyer tu..huhu..ak ngan members2 pon berjalan ar tanpa x taw ktowg kat mne..men agak je gne firasat sendiri muzium tu kat mne..sedih gler..nmpak kedai snggah and tanyer..dorg kte kat JONGKER WALK..kami pon pergila kat ctu..perghhh..terkejut habis ar..nak taw knape..?????

YA ALLAH..sibuk sangat jalan sebab jalan kat ctu sempit sangat....sangat2 sempit...ak x sangke ade lagi jalan yg camtu..mmg terase kat negare china..serius..time tu kami tarik nafas lega coz x naik kereta g sne..ak nasihatkan sesape yg nak g jongker walk ni..jalan kaki je lagi elok..bwat bengang je naik kereta..sakit telinge ak dgar bunyi hon..hon sne, hon cini...haih.. boleh migrain jadinyer..dengan tanglung yg bergantung sana sini..fully likes in china!....and lastly..ak jumpe gak tempat yg ingin dituju..

TAPI.....ade tapi nyer tu..bab ni ak x suker..dah ar kne bayar RM10..pastu x boleh snap gambar kat muzium tu...tujuan asal kami2 ni mmg nak ambik gambar baju2 baba nyonya..tapi..x dibenarkan..jadi ambik keputusan tok x masok muzium tu..kalo ikutkan fikiran ak yg nakal ni..nak je masok..and tangkap gambar curi2..tapi nanti UiTM alor gajah gak yg malu coz student nyer x ikut peraturan....lo x boleh tangkap pic baik x yah masok..google je ar kat internet..jalan jauh2..pusing sne pusing sini..and lastly begitu kesudahannyer..sangat upset..!! tapi nak bwat camner..x de rezeki...last2..nak release tension nyer pasal..ktowang g mne lagi..SHOPPING ar..! dataran pahlawan ade..mahkota parade pon ader...



kat sini ar berkumpulnye pelancong2 asing..



dari pic ni pon dh taw betape sibuknye JONGKER WALK..



mcm ni la sempit nyer jalan kat jongker walk tu..


ak tertarik ngan beca2 ni semua..cantik..macam2 lagu ader..
hindustan,lagu rock..pop yeye..semua ader..
jgan ingat kereta je ade radio..
beca pon ade ..

1 comment:

♥sophie♥ said...

hee,,teringat mase fie pegy trip ke mlaka afte spm,, =)
a'ahh beca ade music ! hee,,cool kan :)
cantek plak tu ada bunga2,,hehe