Saturday, January 8, 2011

Tangga TUN MERAH UITM Alor Gajah ,Melaka

baru minggu pertama mula sem dh dapat assingmnent...bru nk relex kan...hehe..asik nk relex je kan...tiba2 aku berasa bangga...nk taw kenape..nk taw..haha..sebab aku dengan ini bermakne genapnye 6 hari aku berjaya mendaki tangga tun merah Uitm Melaka..hohoho..aku taw ade yg mngate aku.."eleh tangga je pon..hoho" jangan...jangan..korang x tengok lagi tangga nyer camner..1st time korang naik...memang akan semput punyer la...wajib semput..x larat oii...nak tengok..jap ae..



pic ni aku ambik dari sape ntah...lpe ar...tapi bkan aku punyer ar..ape x nyer setiap kali aku nak ambik gmbar tangga EMAS NI..time 2 gak ar ade yang nak lalu la...nak interframe ar...haih..x pernah nk kosong..
x silap aku FIZA..tp ntah ar..luper..hehehe..tuan gambar..halalkan ae...

98 anak tangga...hidup dekat sini memang dikelilingi tangga...hari2 bakar lemak...ak yg nak naikkan berat badan ni..terpakse melupakan hasrat murniku itu...mne x nyer..excersice hari2...adeh...
kat sini nak kongsi tips2 naik tangga tun merah ni tanpa keletihan...

1)ni bende paling penting..!! tutup mulut..jangan bercakap..lagi2 gelak..bknnyer ape..nanti korang penat..serius..kalau kawan korang tngah bercakap ngan korang..ignore je dulu..haha..kejam bunyi..

2)sampai kat tengah berhenti dulu,ambik nafas..pastu boleh sambung balik mendaki...

3)pastikan kat tangan korang ada air...air minuman ok..bukan air yg berais..kalau boleh air mineral..lo korang minum air yg berais time 2...korang mmg akan berasa penat...serius...semput kang..hohoho

4)bayangkan korang tengah berjalan dekat red carpet..dengan baju ala2 model g 2..ada pulak photographer snap gmbar korang...wah...mesti semangat ar...haha..confirm x penat..

5)jangan pandang jauh ke atas,,coz korang akan nmpak tangga tu banyak lagi..pandang bawah jer..pandang kasut..wah..korang anggap ar kasut korang tu kasut yang paling mahal sekali dekat dunia...aceh...limited edition punyer ar..x kesah ar lo time tu korang pakai selipar jepun sekali pun...haha

6)last skli,hah,,ini paling penting..ucapkan ALHAMDULILLAH bile korang dah sampai di puncak..!!! yey..aku dah sampai..tapi jangan melompat bintang aw..nanti mengah ar..haha

ok x tips2 aku ni...ok kepada student2 baru yang bakal masuk ke UITM Alor Gajah Melaka ni..korang jangan terkejut beruk tengok tangga-tangga dekat cni..sebab beruk pon x terkejut macam korang..buruk tau..hahahaha

1 comment:

amiza_yul said...

saya bakal masuk.wah.macammana la waktu puasa nanti