Saturday, December 4, 2010

salji 4 ur blog...check it out..!!

acctually semenjak 2 menjak ni ak kekurangan idea nk tulis pe kat blog ak ni...haih...mmg kering betol2 ni...
sekering padang pasir di gurun sahara...!!
(ecehh..lebih2 plak an..hehehe)
tp serius...setelah ak memerah otak untk berfikir...hmm..i think i nak kongsi ngan u all cara nk bg blog u all bersalji..ye ar skang ni kan kat berita luar negare tngah hangat pasal salji yg sangat tebal melande...sampai mengganggu kelancaran perjalanan semua pengangkutan di sana..
ayat nak good2 je kan..dulu prnah bercita2 nk jadi lawyer tp x ksmpaian...huhu
ok..msti korang nk taw cara nye camne an...tgok tutorial kat bawak k....

Untuk tutorial ini akan diletakkan 2 kod iaitu untuk salji putih dan salji hitam
(ada juga salji hitam ye ak pon pelik ni...tp korang layan je ar..)
Cara untuk meletakkan salji dalam blog...

1. Login akaun blogger, dari dashboard>layout>add a gadget>html/javascript

2. Copy salah satu kod berikut kemudian paste dalam ruangan html/javascript

Kod untuk salji putih (sesuai untuk background hitam atau yang seangkatan dengannya)

<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/14104214083/snow-white.js"></script>

Kod untuk salji hitam (sesuai untuk background putih atau yang seangkatan dengannya)

<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/03441140321/snow-black.js"></script>

3.Save and tgk hasilnya...

so...spe yg rse nak sejukkan blog die 2...silalah...anda semua dialu-alukan...


antara keadaan semasa bersalji an...




ak tgok pon cam takut..rse2 bnyak berlaku accident x time ni..
kat malaysia,walaupon x bersalji bnyak berlaku kemalangan..mcm ne dorang pulak ae..rsenye mmg x nmpk ape2 tu..



ni plak pic orang salji..mmg sinonim ble bersalji ni an..salji dengan orang salji mmg x boleh dipisahkn..bagai isi dngan kuku..
kte kat cni setakat bwat istana pasir je la kan...haha


No comments: