Monday, December 13, 2010

lelaki yg macam mane yg perempuan suke????

entry baru ak ni ak tulis berdasarkan pengetahuan ak..
@ lebih tepat lagi pengalaman ak sepanjang
 5 tahun pernah dudok hostel..
dan 18 tahun hidup dimuka bumi ini...
kalau dkat hostel dulu
 mmg selalu membincangkan hal2 begini kalo bersembang ngankawan2...
biase la tu kan...masing2 tnye lelaki yg macam mane yg disukai...or lebih tepat lagi
mr.right
kebanyakan yg mengikut perbincangan ini adalah kawan2 ak yg mmg ramai peminatnye..
tapi x pernah nk melayan..
kalau nak taw inilah antre rahsia2 lelaki yg mmg diminati oleh mereke..
ak ni kire dh bocorkan rahsia ar ni...hehehe
JADI... AMBIK PERHATIAN SEMUA...

1.lelaki yg beriman..
mmg semua nak lelaki yg beriman kan...yes..sape yg x nak lelaki yg beriman..
itu mmg menjadi pilihan pertama setiap perempuan di luar sana...

2. lelaki yg x  membunuh orang lain...

ini perkare pertama kebanyakan perempuan cari...nama lainnye lelaki yg x menghisap rokok ar.....
.agak2 kenape ar???
hmm..sbb lelaki yg menghisap rokok ni penyebab orang lain mati...
or menjejaskn kesihatan orang lain...
ak sndri pon mmg x tahan dgan asap rokok ni...
tp kalau dh jatuh cinta dgan someone tu..x kire ar dia hisap rokok ke..
mmg pompan tu x kesah ar..sbb ape????sbab cinta itu BUTA..

3. lelaki yg mempunyai suara sedap...

lelaki mmg ssh nk cari suara yg sedap kan..
tetapi kebanyakan perempuan akan
 tertarik
 dengan lelaki yg mempunyai suara yg agak merdu dan sedap didengar...
sebab ape ae...sebab..
kalau perempuan tu merajuk ke..
lelaki tu akan nyayikan lagu untuk memujuk perempuan tu...
kalau suara lelaki tu sedap mmg akan membuatkan perempuan tu cair ar..hehehe...
tp ini mmg dalam pikiran perempuan...serius..(mcam novel la pulak)..
lagi2 kalau lelaki tu menggunakan suare yg merdu tu untuk membace
 Al-Quran..
kalau dekat sekolah..mmg mereke dlm golongan ni
popular...
meletup...
lagi2 ade rupa dan wajah yg handsome..

4. lelaki yg mempunyai pekej wajah yg handsome..

ini mmg semua mengimpikannye kan...
x kire lalaki @ perempuan mmg mengimpikan pasangan yg mempunyai wajah yg
cantik..
handsome..
@ sedap mata memandang..
bukan seseorang yg muke macam perogol bersiri ke
...lumrah kan...

5. pandai,,cerdik..bijak...dan x sombong..
kenape ak satukan pandai or bijak or cerdik dengan x sombong...
perkataan ini mmg x boleh dipisahkan..
selalunye perempuan akan beranggapan
 lelaki yg pandai ni mmg x lepas dari sifat
 SOMBONG yg x bertempat
lagi2 kalau ade pakej hansome sekali...
hmm..mmg diorang ni perasan bagus ar...
budget TOP....
jadi..
jadilah lelaki yg pandai..
tapi mesra alam..
sombong tu x bawak kemananye...

6. gentlemen
macam mane orang cakap lelaki tu lelaki yg gentlemen??
adakah dia seorang yg mempunyai
 otot2
 yg boleh menyelamatkan perempuan ketika hendak
 di kidnap or diragut...
ohh..x sama sekali...
lelaki yg getleman ni bagi perempuan
 seorang lelaki yg
 berani
 meluahkan hasrat hati dier
kepada seorang perempuan tu
jika lelaki itu mmg menyukai perempuan tersebut...
walaupun dah tau mmg akan ditolak..
tapi..cuba lah berani kan diri
 untuk bercakap face-to-face
 dgan perempuan tu...
bukan dgan cara menyampaikan pesan melalui orang lain
or cakap dekat orang lain yg die mmg minat perempuan tu..
so..kawan2 yg lain akan menyampaikannye..
dan sampai dekat pengetahuan perempuan tu..
kawan2 perempuan tu pulak bergosip
 perempuan tu ada affair dgan lelaki yg " pengecut " tu...
itu mmg dh naikkan darah perempuan tadi...
x taw ape2 tiba2 kene gosip...haih....
BERANI MENCUBA...

Sampai di sini dahulu..acctually banyak lagi ni..
tapi ak tulis ape yg aku anggap mmg mendapat undian ramai...
acceh..macam pilihanraya pulak..hihihi






No comments: