Monday, November 22, 2010

hostel life..!!!

lme gler x update blog nih...haih..ape khabar blogku???

skrang ngah cuti semester...3/1/2011 karang bru mle lecture balik..skrang nk tnye dri sendiri..macam mna keadaanku selepas menjadi seorang mahasiswi????ske???gembire???sedih???pahit???
emmm mcam2  perasaan ader..dh bleh bwat rojak dh...kehidupan d universiti mmg kehidupan yg sebenar,,kne pandai2 bwak diri sendiri..x macam dkat hostel dlu tiap2 pagi exco asrama menjerit suroh cepat..

*pelajar puteri!!!!kosongkan asrama sekarang!!!!*

time 2 mulelah menggelabah

nak pergi makan..
nk susun buku..
cri matrix card...
berebut2 mencari kasut,,
ye ar kasut semua sme jenis..kasut kulit hitam..mmg x bnyak pilihan ar kat pasaran..serupe je sumer,,,smpai kasut sndri pon x leh nak kenal an..
pastu,,berjalan cpat mngejar pntu pagar yg dh nak dtotop oleh mak cik jaga yg paling di musuhi oleh kami..
ye ar..dier ni on time..7.15a.m..tu pntu pagar mmg sharp ditutupnye,,x der kompromi dah..SKEMA!!haha
tp dier mmg berjase pada kami pelajar2 puteri..lo x de dier spe yg nk jaga keselamatan kami an...
TERIMA KASIH MAK CIK JAGA!!!

pastu dodok kat klas..bukak AL-Quran...*sblom mlekan pelajaran,,kami akan membace ayat suci Al-Quran dahulu..dgan di ketuai oleh EXCO BADAR* ...mmg tenang...seperti tenang air di lautan...and then..
2.15p.m kmi sume bergerak pulang ke asrama tok makan...tp biasenye form perekse*SPM* akan balik lambat..kadang2 tu pukul 2.30 p.m. bru nak kuar klas..tgok pada mood cikgu yg mngajar ar...lo kuar lambat,,mmg terkejar2..mne nak makan lagi..dahtu..kne beratur panjang plak..sakit nyer hati hnye Tuhan yg taw..coz kne pergi PREP sharp kol 3.00p.m....lo lmbat je..pntu pagar tu dh siap sedia dtutop...lo dah dtutup..pe lagi..tulis nme msok buku tiga 5 la...
tok menjimatkan mse & menjimatkan dakwat pen exco2 yg nk kne tulis nme ktowang tu..so ambik jlan mudah dgan sembahyang dalam bilik prep..*terpakse*
sorry ar ae..tp korang pon bwat gak an...hehehe

and then..balik dri prep kol 4.30p.m...tp bg kami yg form pekse ni..kekadang kol 5.30p.m. bru nak balik hostel..ye ar..klas tambahan..so..dh alang2 nak makan petang kol 6.00p.m...so kne ar bantutkan angan2 nak mandi awal tu kan...emm..dahtu..lo dah mndi lambat tu paham2 je ar..air pon dh makin surut..so..kne ar bwat kerje angkut-mengangkut air ni...

*spe2 yg bru nak msok hostel tu..bwak ar baldi bnyak2 supye snang nak tadah air dri punce ble air tbe2 dh abes*

bersenam la kami...huh..mndi nyer pon mstilah lambat siap kan..kekadang dh sampai azan maghrib pon x siap g..lo pergi surau lambat plak nme kne msok dlm buku tiga 5 lagi..fuh..sape2 yg lambat ni mmg popular ar nme dier dtulis oleh exco2 ni..bkan snang owang nk tulis nme kte an...lagi nme yg sedap cam ak hehehe.....
bermulalah kami membaca Al Mathurat & Al-Quran smntara menunggu maghrib*bg yg sempat pergi surau sblom azan maghrib*ader plak yg ambik mse mnunggu ni..bwat air liur basi..TIDOR..kepenatan dgan aktiviti masing2...
malam kol 9.00p.m. pulak bermulalah prep kami...kekadang ader yg tdor time prep ni...ble dgar bunyi
 tapak kasut warden,,mlelah menggelabah bwat2 study..adoai..yg x smpat plak..hmm..pe g..kne dende ar..!!!
dende yg paling ak ingat dende sorang warden ak ni...time 2 bilik prep bising..so warden ni pon tertangkap
lah kami..time 2 dier datang senyap2..so x de sowang pown perasan....nak taw dndenye aper??hmm..lo x silap kne berdiri angkat sbleh kaki..sampai sorang antre kami ni terkentut...hahaha..tbe2 kwan ak sowang ni mmg nak terkentut,,jdi dier pon melepaslah...hahahahaha..kami pon terdengar ar bunyi penyelamat kami 2..pe lagi..bersorak gembire ar kami..tp dalam hati je ar...tkot lg terok kne dende...

x pasal2 kerje sklah yg banyak tu x sempat nak siapkan...dah ar 1 hari 8 subjek..setiap subjek tu de homework @ lebih tepat lagi hostelwork dan kne hantar besok pagi jugak!!!
sambong cter...

warden tu x leh cakap aper ar kan..dier pkir..lme ar ktowang bwat camtu..tp kawan ak tu menjadi heroien sejati,,,,fuf..selamat..jdi..kami pon d benarkan duduk di meja prep masing2....masing2 mlelah bwat mke study..lo warden tu check..mmg kantoi..ape x nyer..de yg bru bngun tdo tu..men capai je buku pape yg ade kat atas meja..kekadang buku yg di baca tu terbaliklah..buku pendidikan jasmani pon boleh jadi bahan bacaan tok study..x msok dalam senarai langsung..bce sejarah tp tekan kalkulator...rse2 nk kre aper ae..kre brape tahun british memerinth tanah melayu kot..hahahaha....
10.30 plak msing2 dah mle bising...nak pergi makan..ktenye lapar pas study...yg stado pon..nak g makan gak..ye ar..pas bgon tdo,,mstilah lapar an...time tdo termimpi-mimpi makanan DM...hahahaha...
time kat DM a.k.a Dewan Makan mlelah melancarkan perang ngan mak cik DM..ye ar..bg sikit sangat makanan tu...nnt de lebih...last2 buang makanan tu dgan alasan x abes...padahal bagi alaa..ciput sangat...biasenyer malam x ramai yg nk g makan..coz semua berat ponggong nak g dm..lg pon de yg nk jge badan...x nak gemok la ktekan...  macam2 tol...x payah ar nak jge makan2ni..lo lapar makn je ar kan...

KENYANG ITU MENyENANGKAN!!!!!
KENYANG PERUT SUKA HATI!!!!

dh lepas makan tu..masing2 naek dorm..nak bce Al-Quran plak..sblom tdo...kami yang form pekse ni..kne lah main curi2 nak pegi bilik prep balik...nak siapkan HOMEWORK yg berlambak tu..and..kne antar besoknyer....fuh..kol 2 a.m. bru nak tdo..2.30 dh mmg wajib tdo...x leh lbih 3.00a.m....coz nanti jmpe makhluk yang x sepatotnyer...!!huhuhu...and...bgtyulah kehidupan ak kat hostel..acctually bukan ak jer..kehidupan ak & rakan2...

kawan2..miss you all so much!!!
miss hostel!!!
miss cikgu!!!!
miss semua!!!!

walaupon dlu panggil hostel ni PENJARA!!!...tp pas kuar..rndw plak ngan kehidupan PENJARA nie...khdupan yg sngat berdisiplin...khdupan yg ade warden & exco yg selalu mengawasi aktiviti students...

miss!!!miss!!!miss!!!!miss!!!

2 lah serba sedikit kenangan ngan hostel...time sklah menengah dulu....yg akan menjadi kenangan abadi aku sampai ble2...sklah menengah mmg best!!!

skrang ak just kne terapkan pe yg ak dh blajar dlu dlam khdupan ak spnjang mnjadi mahasiswi nie....
sebab kehidupan sekarang adalah  kehidupan yg sebenar...kte yg menjaga dri sendiri..kat cni x de warden asrama & exco...kne pandai2 sndri...



ni lar mke2 suci ..mase pendaftaran baru form1 2005....suci sangat muka kawan2 ak ni kan...haha




ni plak gambar mase form3..mse program pos PMR...
lo x silap ktowang bergambar dekat politeknik sabak bernam,Selangor..




sempat lagi nak bergambar...hari ahad,,,sebelom bermulanya jogging kami di sekitar simpang lima....
masing2 menunggu time ni...sebab mase ni je la ktowang dapat melepaskan diri dri "PENJARA" smka simpang lima...walaupon sekejap....



 ni plak gambar pelajar putera...batch 18...gmbar yg di edit ni..sumer my friends yg bwat...
ak masokan je..hehehe





hah..ni plak barisan exco2 yg menjerit setiap pagi...hahaha..kawan2 ak gak an...dorang ni menjalankan tanggungjawab dorang..so...redho je la spe yg dh terkene jeritan dorang nih....jgan simpan dlm hati...





GADIS2 CUN BATCH 18 SMKA SIMPANG 5.....

ni pon sahabatku yg bwat,,,tp x ingat dh spe gerangannyer...thanks ae..cun sangat pic ni.....


and lastly..ak nak korang semua ingat.......
kte  semua akan tetap...
jadi...















No comments: