Saturday, October 2, 2010

SMKA Simpang 5???


bile dok sowang2 mle la nk teringat zaman mde2 dulu(cam ar skrg ni dh tue sngat) hehe,,bise la 2 kn,,manusia,,,'kita sering mengimbas kembali kenangan lalu tp jarang sekali berusaha untuk mngjr impian hari esok,,'begitulah antara kata2 yg pernah ain bace dlm 1 artikel,,mmg simple tp sngat mendalam mksud nye,,,,berbalik pade citer td,,emmm,,rindunye kat kengkawan sume,,especially dak2 simpunk lima,,korg,,,ain rndw kat korng,,,5 tahun kte lalui ske duke bersame,,mcm2 yg terjadi kat hostel,,khdpn di hostel mmg best!!rugi kpd sesiape yg melepaskn peluang msuk hstel,,

  lo nk taw,,,ni la lencane sklh yg tlh menyatukn kami,,warga2 SMKA Simpang 5,sg besar,,sblm msuk cni,,sbnrnye bnyak citer yg berlaku,,,dulu ain sngat benci dengan sklh ni coz ain nk msuk smka kuala selangor,,tup2 sklh ni plak yg ain dpt,,so,,sgt stress,,,lg2 kwn baik ain time sklh rendah dpt smka kuala selangor,,mmg berapi,,,berasap habis la,,,ain time terime kartas tawaran 2,,segale air kuar time 2,,air dri hidung haruslah,,,air mte pon sme,,nangis la kte kn,,sgt x suke,,lagi2 ble dengar sklh 2 dkt pendalaman sangat,,fuh,,,lg la laju menitis air mte ni,,nseb bek tlnge pon x berair kn,,,ain ni jenis yg x n kalah dgn owg len,,sume nk menang,,lg2 pe yg ain nk sngat kwan ain yg dpt,,lg la berapi2,,ish,,x elok tol prangai,,tp tu prangai dulu,,sblm msuk simpang 5,,lps msuk simpang 5..prangai  ain dh mle brubah,,dah semakin matured ar ktekn,,ain mmg bersyukur dpt msuk cni,,coz sklh ni sgt menjage pelajar2 nye,,,persekitaran yg nyaman ,,,mnjage pljr2 nye dri segi patuh&taat pada perintah Allah,,,ape yg penting hormat kpade guru2 yg mengajar kite,,,x mngate  mreka,,mengumpat mereka,,,"nnt ilmu x berkat",,2 lah kte2 cikgu2 ain pade pljr2 nye,,,bln pertame ain msuk kat cni,,ain sgt tension,tension dengan senior2 yg x brape suke kat ain coz mreke kate ain ni 'kerek'...ish,,,ain x kerek la,,tp mke ain je yg nmpak mcm kerek coz jarang senyum,,,cam 2 gak la dak2 len,,kecuali dak2 dorm ain time 2(p14)...dorg dah taw prangai sbnr ain coz dorg dah berkawan ngan ain,,jadi mreke sngat x bersetuju dgn senior2 & dak2 yg sesuke hati je nk mentafsir orang tanpe berkawan dngan seseorang 2,,,mcm 2 la org Melayu kte,,,satu hari 2 ain ade dpt surat drpd akak senior(k,shera) yg dlm surat 2 menceritakn tentang batch mreke (prmpuan) mngatakn ain kerek,,ape lg,,menitis la air mte ain,,tension,,,giler time 2,,,!!nseb bek de kengkawan yg menenangkn,,ye la kte bru je msuk sklh 2,,,dorang 2 sesuke je ckp2 cam 2,,,ne x tension,,,cerite sbnr knpe ain bwat mke kerek yg x rti nk senyum 2 coz bile first day ain msuk sklh 2,,,adelah segelintir senior yg ckp ain ni 'comel'..rsenye lo orang len dipnggil comel,,msti dorg suke,,tp bkn ain,,,ain sangat x suke perkataan comel 2,,,(ade sjarah nye)ble dgr je rmai yg ckp cam 2,,2 yg ain bwat mke 2,,coz 2 ar dorg kte ain ni kerek segale,,,huh,,lps 2,,ain bwat x taw je,,biar la ape owg nk ckp,,,mlut owg bkn kte blh tutup,,,dorg akn berhenti sendiri lo dorg dah penat,,so,,jjust ignore it,,!lps 2 ain dh ok sket,,,kat sane ain dpt sorg kawan yg ain blh kongsi pape je citer kat die,,,die ni lain dri yg lain,,,lg2 die 1 kls ngan ain,,i dorm plak 2,,dri f1-f5 mmg rapat,,mengate,,mengumpat dgn die je la boleh..nnt ain cter plak sal kwn2 ain...mcm2 prangai dorg ni,,,,rse nye ni je la yg ainnk  cter..x kn la nk cter sume,,secret harus ade pade diri seseorang 2...secret story..
 ni la antare panorama hostel smka simpang 5....cantik kn..mendamaikn..
                                        

No comments: